2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Óriáskonvoj halad át a 81-esen, kõ kövön nem maradForrás: index
Utolsó módosítás: 2016-04-11 14:22:26
Egyedülálló hosszúságú, hat túlsúlyos és túlméretes szállítmányú kamionból és kísérõ autókból álló konvoj halad rendõri felvezetéssel a gönyûi kikötõbõl Pétfürdõre a 81-es úton vasárnaptól csütörtökig, éjszakánként.

Éjszaka megtörtént az elsõ baleset is: „ rendõri felvezetéssel érkezõ túlméretes szállítmány szélének ütközött egy Opel Vasegerszegnél, a 86-os fõúton. A sofõrnek szerencséje volt, ha 20-30 centiméterrel beljebb megy, akkor a 6 tonnás szerkezet leborotválta volna a kocsi tetejét a vezetõ felett" - írja a 112press.hu.

 

A szállítmány útját az önkormányzatokkal is engedélyeztetni kellett, mivel az érintett településeken hat-nyolc órán keresztül szünetel majd az áram-, valamint a televízió-, a telefon- és az internetszolgáltatás.

A konvoj Gönyûn, Nagyszentjánoson, Banán, Bábolnán, Nagyigmándon, Móron, Székesfehérváron, Iszkaszentgyörgyön, Csóron, Nádasdladányban, Õsin, Berhidán és Pétfürdõn halad keresztül.

És íme néhány érdekesség:
A konvoj útjába esõ településeken órákig nem lesz áram.
A konvoj nagyjából 200 méter hosszú, 7 méter széles és 7 méter magas. A péti Nitrogénmûvek új üzeméhez szállítanak berendezéseket, egyebek mellett abszorpciós tornyokat, hûtõkondenzátort és elõmelegítõt.
A nagyjából 100 kilométeres utat négy éjszaka alatt teszik meg.
A konvoj útját idén is négy hónapos elõkészítõ munka elõzte meg. Többször bejárták az útvonalat, amelyen statikai és talajmechanikai méréseket végeztettek.
A szállítmány áthaladásának idejére hétszer hétméteres ûrszelvényben mindent el kell távolítani, lebontják, majd visszaépítik a jelzõ- és hirdetõtáblákat, valamint a hétméteresnél alacsonyabban futó felsõvezetékeket.
A fák gallyait szükség szerint levágják, az érintett szakaszokra pedig teljes útzárt rendelnek el.
Nagyszentjánosnál a Bécs-Budapest, a 7204-es úton az Inota-Nádasdladány vasútvonalat keresztezi. Az áthaladás elõtt négy órával és utána még négy óráig vágányzár lesz érvényben, mivel a teljes vasúti felsõvezetéket lebontják.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!