2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Ötszáz új munkahelyet teremt a Schaeffler DebrecenbenForrás: index
Utolsó módosítás: 2016-04-18 10:23:06
Címkék: Bihari hírek
A Schaeffler-csoport 25 milliárd forint fejlesztést hajt végre Debrecenben, írja az MTI. A német cég nagyberuházását, amelyhez kormányzati támogatás is jár, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentette be csütörtökön sajtótájékoztatón.

A kormány 4,5 milliárd forintot tesz hozzá az 510 új munkahelyet létrehozó projekthez a miniszter tájékoztatása szerint. A beruházás azért is fontos, mert a FAG a saját akadémiáján szakemberképzést nyújt, ezzel segíti a magyar gazdaságot a megfelelõ mennyiségû és képzettségû munkaerõ biztosításában, továbbá a magyar gazdaság vezetõ ágát, az autóipart fejleszti, mondta Szijjártó.

A magyar autóipar termelési értéke tavaly 7833 milliárd forintot, 17 százalékos növekedést ért el az elõzõ évhez képest, az ágazat az idén 3 százalékos bõvülést mutatott fel úgy, hogy a bevételének 92 százaléka exportból származik. Az iparágban 150 ezren dolgoznak, de hamarosan itt is beüthet a munkaerõhiány, ezért a cégeknek oda kell figyelniük rá, hogy régiós szinten is versenyképes fizetéseket adjanak az alkalmazottaiknak.

A debreceni FAG Magyarország Ipari Kft.  jelenleg is 1300 embert foglalkoztat, gördülõcsapágyakat, siklócsapágyakat gyárt és különbözõ motorelemeket fejleszt, a termelését az elmúlt tíz évben megháromszorozta. Szabó Péter, az FAG ügyvezetõ igazgatója elmondta, hogy a beruházással a gyárbõvítésen túl új technológiát is telepítenek Debrecenbe. Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármesterének közlése szerint az FAG a beruházás révén a térség legnagyobb foglalkoztatója lesz, és a cég nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy a városban hagyományos csapágygyártás fejlõdjön.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!