2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Kutyakaja-nagyhatalommá tesz minket a NestléForrás: index
Utolsó módosítás: 2016-04-18 10:28:03
Címkék: Bihari hírek
Történetének eddigi legnagyobb hazai beruházását valósítja meg a Nestlé a büki állateledelgyárban, írja a cég sajtóközleményében. A fejlesztés után a büki üzem a Nestlé legnagyobb európai állateledelgyártó központjává válik.

A Nestlé magyarországi jelenléte óta közel 80 milliárd forint értékben létesített befektetéseket, és ennek jelentõs részét teszik ki a Bükön végrehajtott beruházások. A mostani, több mint 20 milliárd forint értékû fejlesztéssel a gyártási technológiát korszerûsítik és növelik a termékportfóliót.

A jelenleg konzerv termékeket gyártó üzem átalakítása mellett egy 5000 négyzetméteres új gyártócsarnok is épül, amely naponta 1,6 millió termék gyártására lesz képes. A beruházással közvetlenül 70 új munkahely jön létre, így a foglalkoztatottak teljes létszáma megközelíti majd az 1000 fõt. A büki gyárba beszállított, évi 140 ezer tonna alapanyag hozzávetõlegesen 60 százaléka hazai forrásból származik, így közvetett munkahelyteremtõ hatása is lehet a bõvítésnek.

A Bükön gyártott termékek 90 százaléka exportra készül, legnagyobb részük Nagy-Britanniába. Az új szekciók átadása 2017-re várható.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!