2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Felvették az uniós pénzt, de a szálloda nem készült el KistelekenForrás: index
Utolsó módosítás: 2016-04-19 09:25:04
Címkék: Bihari hírek
Elvileg már két hónapja készen kellene lennie, valójában azonban nincs, és senki nem is dolgozik a kisteleki Hungaromed Hotel és Komplementer Gyógyászati Központ építkezésén, írja a Délmagyar. A beruházó az uniós pénzt felvette, de a lap információi szerint tavaly november óta a szálloda környékén sem járt.

A településtõl pár kilométerre, egy erdõ mellett épülõ szálloda hivatalosan elkészült, az uniós támogatást már felvették, miközben szó sincs arról, hogy kinyithatna a hotel. Az épület teteje befejezetlen, a vakolás hiányos, a szigetelõanyagok és ablakok a csarnokban fekszenek. A helyszínen csak egy biztonsági õr tartózkodik, aki szûkszavúan csak annyit árult el a kérdésekre, hogy nem dolgozik senki az épületen.

A félkész állapot azért is meglepõ, mert az elõzõ uniós ciklusban a 822 milliós beruházáshoz 557 millió forint közösségi támogatást elnyerõ vállalkozás 2014. december végére ígérte a hotel befejezését. Ami ennél is meglepõbb, hogy a Royal Casa Investment Kft. február 15-én azt jelezte a Miniszterelnökségnek, hogy a projekt elkészült.

"A záró helyszíni szemlére még nem került sor, illetve az elszámolás ellenõrzése folyamatban, a projekt készültségérõl csak ezek megtörténtét követõen tudunk érdemben nyilatkozni" – közölte a Délmagyar érdeklõdésére az uniós források felhasználását koordináló Miniszterelnökség. A projektek átadására egyébként június 15-éig van lehetõség.

A kisteleki szállodaprojekt esetben kérdéses, hogy történhet-e addig valami változás. A környékbeliek szerint november óta senki sem járt az építkezésen, az építési vállalkozó fûnek-fának tartozik.

A projekt már a kezdetek óta problémás, a beruházás mégis csak egy gyors tulajdonosváltás után indulhatott el, miután a Lázár János vezette hivatal kilistázta az offshore hátterû nyertest. A Royal Casa Kft. az A. F. Investment Kft. újszegedi címére volt korábban bejegyezve, amelynek az offshore háttere miatt a kisteleki Aqua Hotelnél már vizsgálódott a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség. A hatóság megállapította, a már felépült kisteleki szállodában korábban tulajdonosként bejegyzett vállalkozás átláthatatlan.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!