2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Úgy lesz nullás a költségvetés, hogy nem lesz nullásForrás: index
Utolsó módosítás: 2016-04-19 09:31:15
Címkék: Bihari hírek
Csak az állam mûködése tekintetében lesz nullás költségvetése az országnak, derült ki a Lázár János által tartott csütörtöki kormányinfón. A Miniszterelnökséget vezetõ miniszter a költségvetésrõl elmondta, azt javasolják, hogy a mûködésben ne lehessen hiány, a mûködési kiadások mögött ott lesznek a mûködési bevételek is.

Összességében viszont nem lesz nullás a költségvetés, hanem 2,4 százalékos hiányt terveznek. Magyarország 2017-ben hitelt csak fejlesztésre vesz fel, mûködésre nem. Lázár szerint a hiány már csak azért sem lehet több 2,5 százaléknál, mert ez alatt csökken az államadósság. A kormány jövõ évre a költségvetésben 3,1 százalékos gazdasági növekedéssel és egy százalék alatti inflációval számol. Lázár egyébként elismerte, hogy a mûködést tekintve valójában már most is többletes a költségvetés.

Korábban Orbán Viktor, a nemzetgazdasági minisztérium és a tárcát vezetõ Varga Mihály is arról beszélt, hogy már jövõre nulla költségvetési hiányt szeretnének. Késõbb a miniszter a bejelentést úgy módosította, hogy három év alatt már "a legszigorúbb szabályok szerint is teljesen eltûnik a költségvetési hiány."

Lázár János a jövõ évi költségvetésrõl elmondta, egyáltalán nem számolnak adóemeléssel, még a jövedéki adókban sem.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!