2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
H1N1 - álmában halt meg a 3 hetes csecsemõForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-12-18 13:38:58
A boncolásnál derült ki, hogy az esztergomi csecsemõ kétoldali vérzéses tüdõgyulladásban hunyt el, ami újinfluenzás fertõzésre utalt.

16:27: H1N1 - éjszaka, álmában otthon halt meg egy 3 hetes esztergomi csecsemõ

 

Jól fejlõdött és semmilyen betegsége nem volt annak a 3 hetes újszülöttnek, aki a napokban éjszaka váratlanul otthon meghalt - mondta a Független Hírügynökségnek Bujdosó László csütörtökön. Az ÁNTSZ Közép-dunántúli regionális tisztifõrvosa közölte azt is : a boncolásnál derült ki, hogy az esztergomi kislány kétoldali vérzéses tüdõgyulladásban hunyt el, ami újinfluenzás fertõzésre utalt, bár a laborvizsgálatok egyelõre nem erõsítették meg a H1N1 vírus jelenlétét. Bujdosó László azt is elmondta: az újszülöttnél semmilyen tünete nem volt a betegségnek. Édesanyja este még megszoptatta majd letette aludni, a csak hajnalban vették észre a tragédiát. A tüdõgyulladás alig egy-két óra alatt alakulhatott ki - tette hozzá.

A laborvizsgálatról a tisztifõorvos azt mondta: bár negatív lett az eredmény, továbbra sem zárható ki száz százalékosan a H1N1 fertõzés. Várhatóan további vizsgálatok lesznek az ügyben, amelyet az Országos Epidemiológiai Központ laboratóriumában végeznek el.

Nem igazolódott be az A típusú H1N1 kóroki szerepe a három hetesen elhunyt csecsemõnél Esztergomban – nyilatkozta dr. Sári Katalin, az ÁNTSZ Dorogi, Esztergomi Kistérségi Intézetének tisztifõorvosa. Ahogy arról a kemma.hu beszámolt , felmerült, hogy a kisbaba halálában szerepet játszott az új vírus.

A vizsgálatok eredménye szerint azonban más típusú influenza támadhatta meg a gyermek szervezetét, amely kétoldali vérzéses tüdõgyulladást eredményezett. A csecsemõk esetében a megelõzés összetett feladat, a legfontosabb, hogy a kisgyermek közvetlen környezetében mindannyian be legyenek oltva a fertõzés ellen. A szülõk és a család másik két gyermeke azóta már megkapta a H1N1 elleni oltást. Egyébként a kisrégióban beoltatott gyerekek közül eddig még senkinél nem tapasztaltak oltás utáni szövõdményeket -íja a kemma.hu.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!