2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Az itthoni ár többszöröséért exportálják a magyar vakcinátForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-12-20 07:39:56
A megrendelõk az Európai Unión kívüli országok.

Miután legyártották a magyar állammal kötött szerzõdés alapján a 4 millió adag H1N1 elleni oltóanyagot, és igény szerint folyamatos a további 2 millió szállítása, az Omninvest december elején megkezdte a magyar vakcina exportját.

 

Németh Zsolt, az Omninvest szóvivõje a Független Hírügynökségnek pénteken elmondta: az oltóanyagért külföldön a többszörösét kapják annak, mint amennyiért a magyar államnak szállítottak.

A szóvivõ nem kívánta elárulni, hogy pontosan hány országba szállítanak a magyar oltóanyagból, csak annyit mondott el: a megrendelõk az Európai Unión kívüli országok.

Németh Zsolt emlékeztetett arra, hogy a magyar állam 2006-ban 2 milliárd forintot adott az Omninvestnek kutatás-fejlesztésre, cserébe viszont a cég a vakcina értékesítésébõl százmazó bevétel 10+4 százalákát fizeti a magyar államnak.

A szóvivõ hozzátette: természetesen a mostani exportból befizetik ezt a pénzt, és hogy pontosan mennyi vakcinát értékesítenek külföldön, lemérhetõ lesz az elsõ negyedévi befizetési adatokból.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!