2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Publicus: Több százezer bizonytalant szívott fel a baloldalForrás: index
Utolsó módosítás: 2016-04-26 18:58:29
Címkék: Bihari hírek
A Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából április 8-12. között, 1000 ember megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatása szerint a Fidesz támogatottsága harmadik hónapja 23 százalékon áll, az MSZP meg tudta tartani a márciusban szerzett támogatóit, és 12 százalékával õrzi a második helyet, míg a Jobbik negyedik hónapja áll 11 százalékon.

A Publicus szerint az elmúlt hónapokban a Jobbikon kívüli ellenzék támogatottsága nõtt, a baloldali pártok összesen 250-300 ezer szavazót szereztek. A közvélemény-kutató szerint úgy tûnik, hogy ezeket, a bizonytalanok közül érkezett szavazókat sikerül megtartaniuk. A népszavazás beindítása, és a vasárnapi zárvatartás eltörlése stabilizálhatta a táborokat.

A felmérésbõl ezek derültek még ki:
A Fidesz továbbra is egyértelmûen vezet, 1,8 millióan szavaznának rá, de az elmúlt hónapokban nem tudott visszaszerezni a korábban elvesztett szavazókból. A szavazók aktivitása csökkent.
Az MSZP-nek közel 1 millió szavazója van, és a párt szavazói a legaktívabbak, habár csökkenõ mértékben.
A Jobbiknak kb. 900 ezer támogatója van, ami az eddigi mélypontján stabilizálódik. A Jobbik szavazói a legkevésbé aktívak, de a biztos szavazók körében kiegyenlítettebb versenyben vannak az MSZP-vel.
A DK megtartotta szavazói számát, továbbra is 4 százalékon.
Az LMP egy százalékpontot csökkenve 3 százalékon áll.
Az Együtt maradt 1 százalékon, míg a PM és az MLP nem érte el az 1 százalékot.
A bizonytalanok tábora továbbra is 44 százalék.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!