2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Hibázott a bíró, mégsem büntetikForrás: index
Utolsó módosítás: 2016-04-26 19:22:36
Címkék: Bihari hírek
Nem büntetik a bírót, aki mulasztásból kiadta egy tanú címét a vádlottnak, írj a Nol.hu. Balogh Vince személyes adattal visszaélés miatt tett feljelentést, a Központi Nyomozó Fõügyészség azonban semmi jelét nem látta annak, hogy a bíró szándékosan adta volna ki a vádlottnak, az áldozat címét.

Balogh 2005 májusában egy pénzszállító autón dolgozott, amikor csuklyás fegyveresek megtámadták õt és társait, miközben a budaörsi Tesco napi bevételét gyûjtötték be. Az incidens során a férfi lábát keresztüllõtték, a rablók pedig a páncélautó szélvédõjére tüzet nyitottak, miután Balogh nem engedelmeskedett. Amikor a rendõrök a helyszínre értek, a támadók kézigránátot dobtak feléjük, ennek következtében egy repeszdarab a fején sebesítette meg Baloghot. Süveges Pétert és bandáját késõbb elfogták és bíróság elé állították, ám ügyük hosszú ideje húzódik, mert egymás után három bíró is visszaadta azt.

Balogh 320 ezer forint kártérítést kapott, de mivel a szétlõtt lábával alig talál munkát, az állam azt tanácsolta neki, hogy perelje be Süvegeséket további kártérítésért. A férfi ezután tájékoztatást kért a per állásáról a Fõvárosi Ítélõtáblától, ahol a címét is megadta. Nem sokkal késõbb maga Süveges írt neki a börtönbõl, és bár semmi fenyegetést nem tartalmazott az üzenet, nagyon megrémült, hogy egykori támadója, tudja, hol lakik.

A fõügyészség szerint a bíró nem szándékosan adta ki Balogh címét, csupán
elmulasztott intézkedni arról, hogy Balogh új lakcímét továbbra is zártan kezeljék,

vagyis szándékosság híján nem állapítható meg a bûncselekmény.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!