2024. április 23. Kedd, Béla.
 
Szeretnek túlórázni a magyarokForrás: index
Utolsó módosítás: 2016-04-27 20:50:27
Címkék: Bihari hírek
A magyar munkavállalók szívesen túlóráznak, amennyiben ezért pluszpénzt kapnak. Kivéve a menedzserek, akiket már az anyagi ösztönzõk sem lennének képesek több munkára bírni - derült ki a Randstad friss felmérésbõl.

A kutatás szerint a magyar férfiak 61 százaléka dolgozik heti 40 óránál többet, míg a nõknek közel fele túlórázik. Fõként a gyártásban foglalkoztatottak, illetve a vezetõk hajszolják magukat, õk átlagosan heti 45 órát töltenek munkával.

Annak ellenére, hogy a ledolgozott órák száma jellemzõen jóval túlszárnyalja a munkaszerzõdésben foglaltakat, a kutatásban részt vevõk fele extra pénzért hajlandó lenne még több túlórát vállalni. Miután a magyar munkavállalók számára a fizetés a legfontosabb döntési szempont, ez végsõ soron nem meglepõ - közölte a cég.

Az is kiderült, hogy a munkavállalók csupán 5 százaléka lenne hajlandó lemondani fizetése egy részérõl azért cserébe, hogy több szabadideje legyen. Viszont 40 százalék szívesen dolgozna rugalmas munkarendben, 72 százalék pedig alkalmanként távmunkában.

Ugyanakkor a menedzserek többsége elégedett jelenlegi munkarendjével, és még extra pénzért vagy más juttatásért sem töltene több idõt az irodában. A gyártásban foglalkoztatottakat ezzel szemben plusz jövedelemmel, míg az irodai dolgozókat az anyagi juttatások mellett karrierépítési és fejlõdési lehetõséggel ösztönözhetik túlórára a vállalatok.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!