2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Durván bünteti sofõrjeit a BKKForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-04-28 12:07:13
Címkék: Bihari hírek
Egy többoldalas dokumentum részletezi, milyen szabálytalanságokért mekkora büntetési tételeket szab ki a BKK a vétkes sofõröknek, írja a Blikk. A dokumentumból néhány részletet meg is mutat a lap:

Jármûvezetõ vezetés közben mûsorvevõt, média lejátszót hallgatott, nézett (pl.: rádió):
- Új Mercedes Citarok esetében: 15 000 Ft
- egyéb jármûvekenn: 13 000 Ft
Jármûvezetõ vezetés közben beszélgetett:
- Új Mercedes Citarok esetében: 15 000 Ft
- egyéb jármûveken: 13 000 Ft
Jármûvezetõ Jelentõs sebességtúllépést követett el:
- Új Mercedes Citarok esetében 75 000 Ft,
- egyéb jármûveken 65 000 Ft.

Az nem derül ki, hogy miért több a büntetés ha mindezt szép új buszon követi el, és miért kevesebb, ha egy szakadt régi Ikaruson.

A lapnak névtelenül nyilatkozó sofõr szerint nagyon szigorúan veszik a büntetést a cégnél, akkor is megy a levonás, ha fél percet késik, vagy siet egy-egy járat, de akkor is, ha 5 km/órával lépik túl a sebességkorlátozást. A BKK civil autókból méri a buszok, trolik sebességét. Hozzátette, hogy sokszor nem tudnak már olyan lassan menni, hogy a BKK Futár rendszer ne jelezzen sietséget, amiért szintén büntetés jár. A sofõr hozzátette, annyiban nagyvonalú a cég, hogy lehet részletre fizetni a büntetést.

A lap megkérdezte a BKK-t is. A cég azt írta: „a sebességhatárok betartásának ellenõrzése fontos eszköz a közösségi közlekedés biztonságának fenntartásában. A közösségi közlekedés jármûveit jelentõs számú utas veszi igénybe, ezért fokozottan ügyelni kell a forgalombiztonsági elõírások betartására. Hangsúlyozandó, hogy a BKK, mint megrendelõ, a közszolgáltatásban résztvevõ társaságok által nyújtott szolgáltatások minõségét ellenõrzi, vagyis nem megfelelõség esetén a BKK sosem szankcionálja a jármûvezetõket, csakis a szolgáltató társaságokra szab ki kötbért a Szolgáltatási Szerzõdés vonatkozó elõírásai alapján".

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!