2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Mérgezõ Nestlé tejpépet tiltott be a NébihForrás: index
Utolsó módosítás: 2016-04-29 08:48:52
Címkék: Bihari hírek
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) azonnali hatállyal betiltotta a 250 grammos „Nestlé 5” gyümölcsös tejpép forgalmazását. A termékekben a penészgombák által termelt ochratoxin A méreganyagot mutatták ki, írja az MTI.

A hivatal közölte, a gyermekeknek készült tejpép egyszeri, vagy rövid ideig történõ fogyasztása valószínûleg nem ártalmas az egészségre. A problémás termékeket már visszahívták a boltokból, azokat üzletláncokban már nem lehet megvásárolni. Azonban a Nébih mindenkit arra figyelmeztet, hogy a 2017 januárjában lejáró és a Nestlé Portugal S.A. által gyártott tejpépbõl ne egyen, hanem vigye vissza a vásárlás helyére.

Az ochratoxinok penészgombák által termelt méreganyagok, a most talált A-fajta pedig erõsen mérgezõ. A toxin különbözõ élelmiszerekben, fõleg gabonában, gabonatermékekben, hüvelyesekben, kávéban, sörben, szõlõlében, mazsolában, borban, kakaóban, mogyorófélékben és fûszerekben fordulhat elõ. Mivel elég elterjedt, szinte elkerülhetetlen, hogy megjelenjen az élelmiszereinkben. Problémát tényleg csak az jelent, ha nagy mennyiségben kerül a szervezetünkbe.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!