2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Andy Vajna kormánybiztos: Politikailag teljesen független vagyokForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-05-05 09:23:54
Címkék: Bihari hírek
A TV2-rõl, más cégeirõl, a kaszinóiról, a Rogán Antalhoz és Habony Árpádhoz fûzõdõ viszonyáról és a mostani terveirõl is sok mindent elárult Andy Vajna a Figyelõnek adott terjedelmes interjújában.

A TV2 független a politikától

Az üzletember, a TV2 tulajdonosa hosszan ecsetelte, mi is történt az elmúlt idõszakban a csatornánál. Mivel aktívan részt vesz a tévé irányításában,

a stratégiaalkotásban erõsen benne vagyok,

pontos képe van a helyzetrõl. A sok kritikát támadást azzal intézte el, hogy "mindig vannak tiltakozások, amikor egy új rendszer jön létre". Szerinte az elsõ hónapok eredményei Dirk Gerkens vezérigazgatót igazolják. Vele kifejezetten jó a kapcsolata, együtt szivaroznak, focimeccsekre járnak.

Vajna kijelentette, hogy a politikai elfogultsággal támadott hírmûsorokért kizárólag Kökény-Szalai Vivien felel. De mint mondta, a politika nem szól bele a mûsorkészítésbe, ahogy ezt a Filmalapnál sem engedi. Vajna annyira bizonygatta, hogy a politikának semmi köze a TV2-höz, hogy a filmipar megújításáért felelõs kormánybiztos ezt találta mondani:

Politikailag teljesen független vagyok.

Vajna szerint sokkal bulvárosabb lesz a Tények, mint ami idáig volt. A kérdésre pedig, hogy a 2018-as választások idején nem kanyarodnak-e vissza a politikához, sejtelmesen válaszolt: "közéleti témákkal mindig is foglalkozott a Tények, ez ezután is így lesz. Meglátjuk majd, hogy szerintünk hol az igazság".
Rogán és Habony is jó barát

Vajna kormánybiztos elhatárolódása a politikától már csak azért is érdekes, mert pár sorral lejjebb a fideszesekhez fûzõdõ viszonyáról beszél. Rogán Antal miniszterrel például barátinak gondolja a kapcsolatát, de errõl Rogánt is meg kell kérdezni. Így tehát nem probléma, ha Rogán Antal alatt dolgozik kormánybiztosként. Amúgy pedig sosem volt titkársága, csak egy, a Filmalap által fizetett titkára és sofõrje.

Andrew G. Vajna
Fotó: Kallos Bea / MTI

Habony Árpád szintén a barátja, kölcsön is adott neki 150 ezer dollárt, de arról nem kívánt beszélni, hogy Habony visszaadta-e, "ez az én privát dolgom". Vajna azt is kijelentette, hogy a pletykák ellenére Habonynak semmi köze a TV2-höz, "én még nem találkoztam vele a Róna utcában".
Rádió, kaszinó, pince

Andy Vajna többi érdekeltségérõl, elfoglaltságáról is megtudhatunk pár dolgot:
Nincs offshore-cége, mivel megvált karib-tengeri érdekeltségétõl.
Nemrég megkapta az engedélyt a sugárzásra a rádiója, a DJ FM, május végére be is indul. "Egy friss hangvételû, fiataloknak szóló rádió lesz." Az a cél, hogy ez legyen a leghallgatottabb rádió Budapesten.
Tagadta, hogy a médiabirodalma építésére kapta meg a kormánytól a fõvárosi kaszinómonopólium profitját. Pedig a TV2-re fordította a profitot.
Még az idén elindul az online kaszinója is, "folyamatosan kötjük a szerzõdéseket a partnerekkel".
Elképzelhetõ, hogy hamarosan pincét vásárol Tokajban. "Lementünk, megnéztük, megkóstoltuk a borokat. Tárgyalunk, aztán vagy megállapodunk, vagy nem."
A tempót pedig bírja. A lábmûtétjérõl szóló hír fel volt fújva, "volt egy kis sebem, ami nem akart begyógyulni, de most már rendben van".

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!