2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Patakvér folyik Pápán, a nyomok a húsgyárba vezetnekForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-05-05 09:38:43
Címkék: Bihari hírek
A pápai Tapolca-patakban víz helyett élénkvörös vér folyik – kaptuk a hírt egy olvasótól, aki fényképeket is küldött a szerda délutáni állapotokról, elég erõseket.

Az olvasó szerint egyértelmû, hogy a sertésfeldolgozással foglalkozó pápai húsgyár a szennyezõ, és már sokadszor fordul elõ hasonló eset.

Fotó: Olvasói fotó

„Polgártársaimmal szomorúan tapasztaljuk, hogy a Pápai Hús 1913 Kft. részérõl a szennyvizet/állati eredetû vért és egyéb anyagokat, az üzem szomszédságában folyó patakba eresztik. Ez minden alkalommal – tucatszor – »véletlen« történt – írja.

Hogy nem ez az elsõ eset, az a veol.hu egyik februári cikkébõl is kiderül. Akkor a húsgyár mûszaki igazgatója azt mondta, hogy a sertésvágás utáni takarításnál keletkezett dugulás miatt folyhatott át a vér a csapadékelvezetõ-csatornába, és elismerte, hogy már korábban is volt példa hasonló problémára, de a szennyezés csak rövid ideig tartott és amikor tudomást szereztek róla, gyorsan elhárították.

De utána sem olyan jó a helyzet olvasónk szerint:

A látványosság maximum egy pár óráig látható, majd a patak elhordja a vért, de a hatalmas zsírcsomók visszamaradnak, melyet a patkányok elõszeretettel fogyasztanak. Ez ellen sem a cég, sem a város vezetése ezidáig nem tett semmit.

A Torgyán doktor legrosszabb álmaira emlékeztetõ fényképek a pápai Lehel utcán, a patak nyílt szakaszán szerdán készültek, úgy 14 óra 50 körül.

A Pápai Hús 1913 Kft. az elmúlt években a csõdhelyzet elõtt menekült, majd a kormány stratégiailag kiemelt jelentõségû gazdálkodó szervezetté minõsítette.

Kérdéseinket elküldtük a húsgyárnak is, ha válaszolnak, megírjuk.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!