2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Szerdán fizetnek a Quaestor-károsultaknakForrás: index
Utolsó módosítás: 2016-05-18 11:26:19
Címkék: Bihari hírek
Holnaptól megkezdi a Kárrendezési Alap a Quaestor- és a Hungária Értékpapír-kötvényesek kárrendezésének kifizetését.

Az érintettek – közel 8 ezer károsult - a lakóhelyükhöz legközelebbi takarékszövetkezeti fiókban vehetik át a pénzt, de  a részletekrõl levélben is tájékoztatják õket – közölte az alap.

A Kárrendezési Alap már összesen több mint 12 milliárd forintnyi kárrendezési összeget átutalt a kifizetõhely számára, és a további kifizetéseket is folyamatosan indítja a jogosultaknak.
A kárrendezés teljes összege várhatóan eléri a 38 milliárd forintot.

Négyszáznegyvennyolcan vannak azok, akik visszavonták kárrendezési kérelmüket, az alap szerint az õ számuk nagyságrendileg már nem fog változni. Azt nem közölte az alap, hogy pontosan mi állhat annak hátterében, hogy félezer embernek nem kell a pénz.

Korábban több tízezren jelentkeztek a kárrendezésre. Az alap pedig korábban egyszer már elszámolta, hogy mennyit kell fizetni nekik.

Quaestor-károsultak demonstrációja a Quaestor Értékpapír Zrt. Báthory utcai székháza elõtt 2015. április 11-én.
Fotó: Huszti István

A kárrendezési törvény a kárrendezés ellenértékének meghatározásakor a kötvények vásárlásakor megfizetett összeget, de legfeljebb 30 millió forintot vesz alapul. Ebbõl kell levonni a 2008. január 1. óta a cégcsoporton belüli kibocsátók kötvényein elért hozamot, a jogszabályban meghatározott önrészt, valamint a Befektetõ-védelmi Alap által korábban a Quaestor-kötvényeseknek kifizetett kártalanítást – közölte a Kárrendezési Alap.

Az ügy részleteirõl legutóbb itt írtunk részletesen. A brókerbotrány körüli büntetõeljárás elég nyögvenyelõsen halad, legutóbb pedig az vetette vissza a bíróság és az ügyészség között heves indulatokat kiváltó ügyet, hogy meghalt az egyik ügyész.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!