2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Döglõdnek a magyar vállalkozásokForrás: index
Utolsó módosítás: 2016-05-19 12:20:15
Címkék: Bihari hírek
Áprilisban több mint 5300 vállalkozást szüntettek meg Magyarországon, ami újabb cégtörlési rekordot jelent. Eközben pedig 2014 közepe óta stagnál az újonnan indult cégek száma, áprilisban is csak 2100 vállalkozást jegyeztek be - derült ki az Opten adataiból.

A céginformációs cég közleménye szerint eddig egyetlen egyszer, 2015 szeptemberében fordult elõ, hogy több mint 5000 céget töröltek egy hónap alatt, akkor egész pontosan 5004 vállalkozás húzta le a rolót.

Grafika: Opten

Azonban az adatok szerint a kényszertörlések és a felszámolások száma stabilizálódni látszik, tehát hosszabb távon mérséklõdhetnek a cégmegszûnések. Viszont a kft.-k jegyzett tõkéjének 3 millió forintra emelése jövõre újabb törlési hullámot hozhat.

Az Opten szerint az az igazán aggasztó, hogy
a kedvezõ hitelkörnyezet ellenére a cégalapítások számra két éve stagnál,

holott egy prosperáló gazdaságban javuló vállalkozási kedvet kellene tapasztalni. Ez annak a jele, hogy a vállalkozói bizalom még nem állt helyre.

A legtöbb cég egyébként Budapesten szûnt meg, itt 3080 vállalkozást töröltek áprilisban, és mindössze 977 újat indítottak. Pest megyében 609 törlésre jutott 318 alapítás, az ország többi megyéjében pedig sehol sem érte el a százat az újonnan bejegyzett cégek száma.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!