2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Lehet ön is milliomos!Forrás: index
Utolsó módosítás: 2016-05-19 13:44:02
Címkék: Bihari hírek
Mennyi az a legkisebb összeg, amit már érdemes félretenni? Hány évig kell gyûjtenem, hogy összejöjjön egy autó ára? Vagy annyi, hogy soha többet ne kelljen dolgoznom? Elkészítettünk egy leegyszerûsített, de könnyen használható kamatos kamat kalkulátort, hogy nagy vonalakban képet kapjon arról, mennyi idõ alatt mennyi pénze lehet, ha jól forgatja. De vigyázzon, minél nagyobb hozamra vágyik, annál könnyebben meg is égetheti magát!

Rövidebb idõ alatt meggazdagodni jelenleg háromféleképpen lehet - ha a totál illegális utakkal nem számolunk:
szerencsejátékkal,
ügyes beházasodással,
vagy egy váratlanul sikeres üzleti húzással.

Mindhárom opció viszonylag ritka, a többségnek maradt hát a munka. Ezzel kapcsolatban pedig az a helyzet, hogy õrülten jól fizetett mezei alkalmazottból mifelénk sajnos pont annyi van, mint milliárdos gázszerelõbõl, így nem árulunk el nagy titkot, ha azt mondjuk, hogy a bér+bónusz kombinációra rövid idõ alatt számottevõ tõkefelhalmozást építeni Magyarországon nem érdemes, legalábbis az emberek nagy többségének.
Nincs mindenkinek jó megoldás

Ettõl még álmodozni meg számolgatni lehet, sõt, kell is: a kérdés az, hogy milyen elérhetõ lehetõsége van a társadalmi középnek (a felsõ két százalék és az alsó harmad közötti rétegnek) a hónapról-hónapra élésnél némileg stabilabb egzisztencia megalapozására.

Fotó: Olney Vasan

Válaszolni azért sem nagyon könnyû, mert a kiinduló élethelyzetek és a lehetõségek a nagyon szélesen definiált középosztályon belül is nagyon-nagyon eltérõek. De az sem mindegy, hogy lakásra gyûjtünk mert épp gyerekünk lett, vagy hogy épp jól jönne valamilyen passzív bevétel, mert utáljuk a fõnök képét, és már nagyon kiugranánk a mókuskerékbõl. Ahogy megint csak más jellemzi azokat is, akik a betegségek, a munkanélküliség vagy a nyugdíjas élet anyagi kockázatait akarják minimalizálni.

Az optimális befektetési formák és idõtávok ezek miatt nagyon eltérõek, nincs egyetlen, mindenkihez ugyanúgy passzoló megoldás - szerencsére. Mégis van, ami közös: a lényeg mindegyik esetben az, hogy le kell mondanunk a jelenlegi fogyasztásunk egy részérõl azért, hogy majd egyszer a távoli jövõben jobb legyen. Hogy kinek milyen konkrét megoldást (mekkora kockázatot) érdemes választania, abban ez utóbbi, tehát az idõtáv igencsak meghatározó.  

Így egy olyan kalkulátort készítettünk, ahol mindenki beállíthatja, mennyi megtakarított pénze van most, mennyit tudna félretenni, milyen hozamelvárások mellett. És kiderül, hogy ha minden tökéletesen alakul, havi tõkésítés mellett ebbõl mennyi idõ alatt mennyi pénz lesz. Vigyázzon, a felmerülõ költségekkel (pl. számlavezetési díj, tranzakciós díj, adó stb.) illetve inflációval nincs korrigálva a végösszeg.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!