2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
A Liga Szakszervezeteknél razziázott a NAVForrás: index
Utolsó módosítás: 2016-05-22 16:01:45
Címkék: Bihari hírek
Helyszíni iratellenõrzést tartott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Liga Szakszervezetek Ajtósi Dürer sori székházában. Információink szerint az adóhatóság a még Gaskó István elnöksége alatt elnyert TÁMOP-pályázatok ügyében nyomoz.

A szakszervezeti konföderációtól azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a NAV munkatársai elõzetes jelzés nélkül érkeztek, a pénzügyi osztályon ellenõrizték a pályázathoz kapcsolódó dokumentumokat.

Gaskó István
Fotó: Máthé Zoltán

„A munkáért!” nevû keretében a Liga 2013-ban 1,6 milliárd forint támogatást nyert el a szociális párbeszédben és konzultációban részt vevõ szervezetek kapacitásfejlesztésére. Az ügyben két eset miatt is nyomoznak: a Liga harminc Nissan Quashqai-t bérelt havi 235 ezer forintért. Az árajánlatban ugyanakkor csak 209 ezer forint szerepelt, de problémás az is, hogy az egyik autót egy olyan személy kapta, akinek ebben az idõszakban nem volt jogosítványa, míg az autók átlagos kihasználtsága nagyjából 50 százalék volt, írta meg akkor a Magyar Hírlap.

Emellett a szervezet részt vett a a Jogpont+ és a Jogpont+ Mini nevû projektekben. A Ligát idén februárig vezetõ Gaskó István jelenlegi felesége, Soós Ilona cégét bízta meg jogi tanácsadással. Mindezt úgy, hogy közben Soós ekkor a Liga pályázati felelõse is volt, ami kizáró ok.

Gaskó ellehetetlenült a Ligában, miután tavaly májusban leváltották a VDSZSZ elnöki posztjáról. A feladatait ideiglenesen átvevõ Bárány Balázs érdekvédelmi alelnök több visszásságot tárt fel a szervezetek pénzügyi elszámolásában. Kiderült, hogy Gaskó drága éttermi vacsorákat, irreális tankolásokat, nyaralásokat és budapesti lakosként fõvárosi hotelszámlákat számolt el a szervezet reprezentációs keretére. A szakszervezeti vezetõ cáfolta Bárány állításait, aki több feljelentést tett az állítólagos visszaélések miatt.

Az elnöki tisztségrõl januárban kvázi lemondatták a szervezet rendkívüli ülésén. Állítólag a tagok bizalma elfogyott Gaskó felé, miután felhatalmazás nélkül folytatott bértárgyalást a kormányzattal.
A Liga szerint a TÁMOP-ot folyamatosan ellenõrizték

A Liga Szakszervezetek közleményében azt írta, hogy a NAV ellenõrzése vélhetõen egy korábban ismeretlen tettes ellen kezdeményezett és folyamatban lévõ nyomozással kapcsolatos. A Liga szerint az általa, mint kezdvezményezett által végrehajtott TÁMOP 2.5.3. A és TÁMOP 2.5.3. C projekteket az elmúlt idõszakban folyamatosan ellenõrizték.

A projekteket tavaly õsszel a Miniszterelnökség, valamint az Emberi Erõforrások Minisztériuma (Emmi) ellenõrizte. Az idén záró helyszíni ellenõrzést tartott az Emmi, ez utóbbi vizsgálat a "C" projektnél mindent rendben talált. Az "A" projektek többségének záró helyszíni ellenõrzése is megtörtén, írták.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!