2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Kimentené a kormány a Dimenzió biztosító ügyfeleitForrás: index
Utolsó módosítás: 2016-05-23 09:56:07
Címkék: Bihari hírek
A Nemzetgazdasági Minisztérium törvénymódosító javaslatot nyújtott be, hogy rendezni lehessen annak a több tízezer ügyfélnek a helyzetét, akik a Dimenzió biztosító egyesület tagjaként takarítottak meg, közölte a tárca vasárnap.

A törvénymódosítás lehetõvé teszi, hogy a biztosítottak szerzõdései más biztosítóhoz vagy önkéntes nyugdíjpénztárhoz kerüljenek. A jogszabály módosítása biztosítja az állomány átruházás mellett a tagok egyéni döntésén alapuló átlépését is.

Az NGM szerint a Dimenzió Egyesület ügyfeleinek nyugdíjcélú megtakarításai egy elavult, fenntarthatatlan pénzügyi termék helyett a "modern szabályozás szerint mûködõ rendszerbe kerülnek át". Az intézkedés több tízezer ember nagyjából 60 ezer darab szerzõdését érintheti, a kezelt vagyon nagysága pedig több mint 40 milliárd forint.

Korábban az MNB bejelentette, hogy vizsgálatot tart az intézménynél, felügyeleti biztost is kirendelt ki. A vizsgálat eddigi megállapításai szerint a szavatolótõke elégtelen, nem mûködnek jól az ügyfelek számára lényegi információkat tartalmazó adatbázisok és informatikai rendszerek és hiányos a befektetett eszközök nyilvántartása is. Az egyesület piaci részesedése jelenleg viszonylag csekély, mindössze 0,7 százalékos a hazai életbiztosítási piacon, az ügyfélszerzõdések száma néhány tízezres.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!