2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Egyre több gyerek kényszerül gyermekotthonbaForrás: index
Utolsó módosítás: 2016-05-24 09:49:37
Címkék: Bihari hírek
A Magyar Nemzet által megszerzett adatok szerint egyetlen év alatt több mint 600-zal nõtt a gyermekotthonban élõk száma Magyarországon. Miközben a kiürítés nem halad a tervezett ütemben, egyre több gyereket kell kiemelni a családjából, azoknak a száma viszont csökken, akik nevelõszülõséget vállalnak.

A lap felidézi, hogy a kormány célul tûzte ki a korszerûtlen intézmények kiürítését, és tavaly év végéig a törvény szerint nevelõszülõhöz kellett volna adni az összes olyan 6 évesnél kisebb gyereket, akit kiemeltek a saját családjából.

Ehhez képest a korosztály közel 12 százaléka még mindig gyermekotthonban élt tavaly december 31-én, írják. Idén év végéig a 6 és 12 év közti korosztályt is nevelõszülõnél kellene elhelyezni, vagyis még nagyjából 1000 gyerek dolgát kellene megoldani év végéig. Eközben 2015-ben mindössze 59-cel tudták növelni a nevelõszülõknél élõ 6–12 évesek számát. Jelenleg összesen 8246 fõ él intézményben. A lap közérdekû adatigénylést nyújtott be az emberi erõforrások minisztériumához, így kapta meg ezeket az adatokat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!