2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Senki nem ellenõrzi a letelepedés kötvényes cégeketForrás: index
Utolsó módosítás: 2016-05-24 10:02:58
Címkék: Bihari hírek
A parlament gazdasági bizottsága senkitõl nem kért és nem is kapott adatokat a letelepedési államkötvényeket értékesítõ cégek mûködésérõl, sem az Államadósság-kezelõ Központtól, sem maguktól a cégektõl - írja a Magyar Nemzet. A lapnak Bánki Erik, a gazdasági bizottság fideszes elnöke válaszolt a kötvényeket közvetítõ, nagyrészt offshore hátterû cégekkel kapcsolatban.

Az, hogy a gazdasági bizottság nem kért ilyen adatokat, az több szempontból is furcsa. Egyrészt elvileg a bizottság dolga lenne ezeknek a közvetítõ cégeknek az ellenõrzése, amelyek elég jól keresnek a kormány kedvenc migrációs programján, így ha nem kértek ki adatokat, akkor nem végzik a dolgukat.

Másrészt két cégnek már visszavonták az engedélyét, mert azok a bizottság szerint nem teljesítették azt a feltételt, hogy három év alatt legalább 100 kötvényt értékesítsenek. Ha viszont a bizottságnak nincsenek adatai a cégek tevékenységérõl, akkor honnan tudták, hogy megvolt-e a 100 eladott kötvény vagy sem? (Ráadásul a gazdasági bizottság a sajt szabályait is megszegve vonta vissza a két közvetítõ engedélyét tavaly decemberben, mert a 100 kötvény eladására a cégeknek 2013 áprilisától lett volna három éve.)

Az ÁKK elvileg tudja, hány kötvényt értékesítettek a gazdasági bizottság által kiválasztott közvetítõ cégek, de állampapírtitokra hivatkozva nem hajlandó kiadni az adatokat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!