2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Vigyázat, jön az ónos esõ!Forrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-12-22 10:30:32
A hétfõ estére, kedd reggelre jósolt ónos esõ miatt a Magyar Közút Nonprofit Zrt. sószóró jármûvei hamarosan megkezdik a megelõzõ szórást. Azt kérik a közlekedõktõl, hogy ha elered az esõ, csak akkor keljenek útra, ha halasztha- tatlan dolguk akad.

A közútkezelõnél háromezer dolgozó több száz géppel áll készenlétben, ugyanis hétfõ estére és kedd hajnalra ónos esõ várható az ország több részén.

A társaság 538 gépet állított készenlétbe, melyek az ónos esõ megérkezése elõtt néhány órával már megelõzõ sózást végeznek az utakon - áll a közútkezelõ közleményében. Az autósoknak azt ajánlják, hogy amíg esik, ne keljenek útra. A sózás mindaddig hatástalan, amíg az esõ el nem áll. A tapasztalatok szerint azonban ekkorra már sok helyen a sószórók munkáját nehezítik az utakon keresztbefordult, árokba csúszott autók.

A gépek úgynevezett nedvesített szórást végeznek, melynek lényege, hogy a kiszórt anyag nem pereg le az út felületérõl. Az alsóbb rendû utakon használnak még homokot, apró kõzúzalékot, esetleg salakot is síkosságmentesítésre. A szórógépek egyszerre 40-50 kilométert tudnak megtenni - olvasható a közleményben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!