2024. április 23. Kedd, Béla.
 
De mit csinál Magyarországon az a rengeteg ukrán cég?Forrás: index
Utolsó módosítás: 2016-05-25 09:31:18
Címkék: Bihari hírek
„A meghatározó vállalkozások körében csökkenõben van a külföldi érdekeltségû cégek aránya, azaz a külföldi tõke szerepe fogyatkozik. Mindez a csökkenés annak fényében szembetûnõ, hogy a külföldi tulajdonosi háttérrel rendelkezõ társaságok általában stabilabb pénzügyi háttérrel és eredményességgel rendelkeznek" − írja közleményében az Opten céginformációs szolgáltató.

„az elmúlt 5 évben 2-3 százalékkal csökkent a külföldi tulajdonosok súlya, és ez a csökkenés elsõsorban az 1 milliárd forint feletti árbevétellel rendelkezõ társaságok körében mutatható ki leginkább" - mondja Pertics Richárd az Opten céginformációs igazgatója.

Ami ennél is érdekesebb, az országonkénti bontás azt mutatja, hogy a Magyarországon tradicionális szereplõnek számító Németország és Ausztria szerepe az átlagnál jobban csökken.

A német érdekeltségû cégek száma 15 százalékkal, az osztrák érdekeltségûeké közel 10 százalékkal csökkent az elmúlt 5 évben.

A közlemény hozzáteszi, hogy a hazai cégstruktúra tekintetében szintén kétséges fejlemény, hogy
az ukrán tulajdonosokhoz köthetõ cégek száma 40 százalékkal nõtt, és ezzel Ukrajna felkerült a toplista 2. helyére Németország mögé.

„Sajnos a tapasztalat az, hogy az ukrán kapcsolatú cégek jelentõs része nem valódi gazdasági érdeket tükröz, hanem a cégtemetés egyik „szürke” formája” – mondja Pertics Richárd.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!