2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Hétfõ óta huszonnégyezer forintba kerül egy kiló csirke VenezuelábanForrás: index
Utolsó módosítás: 2016-05-25 09:35:12
Címkék: Bihari hírek
Egy nap alatt tízszeresére nõtt a kukoricaliszt, tizenháromszorosára a csirke ára Venezuelában, írja az MTI. A hirtelen változás a központosított ármeghatározás miatt történt, a venezuelai kormány a csõd szélén áll.

Venezuelában van a világ legnagyobb olajkészlete, és mivel szinte semmilyen más jelentõs exportcikkük nincsen, az olaj világpiaci árának zuhanásával együtt a venezuelaiak helyzete is rohamosan romlani kezdett. A tavalyi 180 százalékos infláció után idén 700 százalékot várnak a szakértõk.

A boltokból eltûnnek az élelmiszerek és a gyógyszerek. Egy kiló kukoricaliszt átszámítva kb. 5000 forintba, egy kiló csirke pedig kb. 24 000-be kerül. Az országban a cukorhiány miatt leállnak a Coca-Cola-üzemek és a Heinz sörgyárai is abbahagyták a gyártást.

A csõdhelyzet az ellenzéki erõk malmára hajtja a vizet. Az elõrehozott választásokat követelve eddig majdnem 2 millió aláírást gyûjtöttek össze Nicolás Maduro elnök vezette baloldali kormány ellen. Felmérések szerint jelenleg a lakosság 70 százaléka támogatná a kormányváltást a harmincmilliós országban.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!