2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Lassult a kiskereskedelmi forgalom növekedéseForrás: index
Utolsó módosítás: 2016-05-25 10:47:08
Címkék: Bihari hírek
Márciusban kissé lassult a kiskereskedelmi forgalom éves növekedési üteme, a naptárhatástól megtisztított adat szerint a bolti forgalom volumene 4,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Az elõzõ hónapban még 6,6 százalék volt az évesített növekedési érték - közölte a Központi Statisztikai Hivatal.

Az ütem gyengülése ellenére azonban a forgalom növekedése töretlen, ez már a harmincharmadik hónapja, 2013 közepe óta tart.

Az elõzõ hónaphoz mért lassulást az élelmiszerek és az üzemanyagok fogyasztásának lefékezõdése okozta. Az élelmiszerek naptárhatással korrigált forgalma márciusban 1,9 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, a februári 4,9 százalékos növekedés után. Az üzemanyag-fogyasztás éves növekedési üteme 9,1 százalékról 5,0 százalékosra mérséklõdött a kiigazított adatok szerint - írta az MTI a KSH adatközlése alapján.

A nem élelmiszerjellegû termékek eladási volumene márciusban 7,6 százalékos növekedést mutatott. Ezen belül
a csomagküldõ és internetes áruházak forgalma táplálta a bõvülést 55,1 százalékos növekedéssel.

Az átlagosnál kisebb növekedést mutatott a bútorok és mûszaki cikkek forgalma (3,1 százalék) a könyvek, számítástechnikai és egyéb iparcikkek eladása (3,9 százalék), a használtcikkek értékesítése (3,5 százalék).

Egyedül a gyógyszerek és gyógyászati termékek értékesítése közelítette meg a csoport átlagát 7,4 százalékos növekedéssel, az illatszerek eladási volumene a februári 13,7 százalékos növekedéssel szemben 4,7 százalékkal emelkedett az egy évvel korábbihoz hasonlítva.

Az elsõ negyedévben 4,7, a naptárhatástól megtisztított adat szerint 4,3 százalékos volt a kiskereskedelmi forgalom növekedése - közölte a KSH.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!