2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Rendkívüli és gyors vizsgálat vár az ország kalandparkjairaForrás: index
Utolsó módosítás: 2016-05-26 13:18:39
Címkék: Bihari hírek
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium rendkívüli vizsgálatot rendelt el azután, hogy vasárnap a csillebérci kalandparkban tizenhárom gyerek alatt leszakadt a kötélháló.

A minisztérium szerint megengedhetetlen, hogy veszélyes üzemû kalandparkok megfelelõ biztonsági feltételek betartása nélkül mûködjenek. Arra kérik a fõvárosi és megyei kormányhivatalokat vezetõ kormánymegbízottakat, hogy ellenõrizzék a kalandparkok mûködését. "A vizsgálat kitér majd a kalandparkokat mûködtetõ cégek berendezéseinek megfelelõségi tanúsítványaira, a kezelõ személyzet biztonságos mûködtetéshez szükséges képesítési igazolásainak meglétére" – áll a közleményben.

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI

A vizsgálatoknak heteken belül le kell záródniuk.

A vasárnapi balesetben súlyosabb sérülés nem történt, a gyerekek többsége zúzódásokat szenvedett, de azért minden gyereket kórházba szállítottak és megröntgeneztek.

A balesetet a rendõrség is vizsgálja. A hely ügyvezetõje hétfõi sajtótájékoztatóján elmondta: egy olyan háló szakadt el, aminek legalább ezer kilót kellett volna elbírnia, miközben a gyerekek legfeljebb hatszáz kilósak voltak. Hogy akkor mégis miért szakadt le a háló, azt nem tudta megmondani.

A hirado.hu arról írt, hogy már többször elmarasztalták a kalandpark üzemeltetõjét, volt például, hogy hiányzott a kezelõi igazolás. A most leszakadt háló nem is volt része a tanúsítvánnyal rendelkezõ létesítménynek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!