2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Az Adidas húsz év után újra cipõüzemet nyit NémetországbanForrás: index
Utolsó módosítás: 2016-05-26 13:25:47
Címkék: Bihari hírek
Új, szinte teljesen automatizmált cipõgyárat nyit az Adidas Németországban jövõre, és úgy tervezi, késõbb az USA-ban is megpróbálkozik ezzel, írja a Reuters.

Az 1949-ben alapított cég 1993-ban zárta be utolsó üzemét anyaországában, azóta a gyártás kizárólag az alacsonyabb munkaerõköltségû Ázsiában zajlott. A növekvõ ázsiai bérek és szállítási költségek mellett a mesterséges intelligencia alkalmazása ma már relatíve nem olyan drága, így a cipõgyártás egy részét megéri visszaköltöztetni Európába. A sok robot mellett az új gyár 160 emberenek is munkát ad majd.

Az Ansbachban felépült, Speedfactory nevû gyárba kedden engedték be elõször a sajtót, a tömeggyártás pedig 2017-ben kezdõdhet meg. Az Adidast vezetõ Herbert Hainer szerint az új üzem forradalmasítja a cipõgyártást. Az USA-ban megnyitni tervezett következõ hasonló üzemben és a német Speedfactory-ben együtt több mint egymillió pár cipõ készülhet a következõ években.

Ez még nem jelenti az ázsiai gyártás azonnali hanyatlását, az Adidas összesen mintegy 300 millió cipõt gyárt évente, és Ázsiában is felhúznak két új üzemet minden évben, hogy lépést tartsanak a növekvõ kereslettel.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!