2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Vállalkozók lehúzásából élt luxusban a szabolcsi csalóForrás: index
Utolsó módosítás: 2016-05-26 14:18:41
Címkék: Bihari hírek
Összesen legalább ötvenmillió forinttal károsított meg vállalkozókat a gyanú szerint egy nyírábrányi férfi 2013. és 2015. között, írja a Police.hu. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendõr-fõkapitányság egy 2014. augusztusi feljelentést követõen indított nyomozást az ügyben, ennek során kiderült, hogy a férfi hasonló módszerrel országszerte többeket is becsapott.

Az álnéven bemutatkozó gyanúsított vállalkozóktól csalt ki milliós összegeket hitel és befektetési szerzõdés ígéretével, állítólagos svájci és arab kapcsolataira hivatkozva. A nyomozati anyag szerint több esetben egy szintén álnevet használó nyíregyházi ügyvéd is segítséget nyújtott a bûncselekményekhez.

A 44 éves P. Zsoltot 2015. januárban fogták el, majd vették õrizetbe 14 rendbeli csalás megalapozott gyanújával, azóta korábban elkövetett bûncselekményei miatt kiszabott szabadságvesztését tölti. A 42 éves ügyvédet szintén csalással gyanúsítják, õ szabadlábon védekezhet. P. Zsolt akkori élettársát, egy 38 éves ukrán állampolgárságú, de Nyíregyházán élõ nõt orgazdaság gyanújával hallgatták ki a nyomozók. Õ a csalással szerzett pénz elköltésében vett részt, a bíróság lakhelyelhagyási tilalmát rendelte el. A pár a bûncselekményekbõl luxuskörülmények között élt, nagy értékû autóikat havonta, néha hetente cserélték újabbra.

A most befejezett nyomozás iratait a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendõr-fõkapitányság 2016. május 24-én vádemelési javaslattal küldte meg a Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészségre.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!