2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Soha nem termelt még ennyi pénzt az MVMForrás: index
Utolsó módosítás: 2016-05-26 14:44:25
Címkék: Bihari hírek
Eddigi legnagyobb árbevételét érte el az MVM-csoport tavaly, az 1267 milliárd forint csaknem 72 milliárddal meghaladta az egy évvel korábbit.

Csoportszinten a kamat- és adófizetés, valamint értékcsökkenési leírás elõtti eredmény több mint 107 milliárd forint volt, 4,2 milliárddal több az elõzõ évinél.

Új, középtávú stratégiájában a csoport célul tûzte ki, hogy 2020-ra megduplázza az eredményét értékét - közölte Csiba Péter, az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatója az MTI tudósítása szerint.

Ennek keretében az MVM meg akar jelenni új piacokon, a térség más országaiban is terjeszkedni akar. Bõvíteni akarja továbbá a megújuló forrásokon alapuló energiatermelést is.

Csiba Péter szerdai sajtótájékoztatóján azt hangoztatta: Magyarország energiabiztonsága alapvetõen az MVM kezében van, szeretnének minden lépést megtenni annak érdekében, hogy az ellátásbiztonság a jelenlegi, vagy még magasabb szinten legyen.

Kóbor György, az MVM Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese a sajtótájékoztatón elmondta, a társaságcsoport tavaly 60 milliárd forintot fordított fejlesztésekre, és összesen 120 milliárd forintot fizetett be a magyar költségvetésbe különbözõ díjak és adónemek formájában.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!