2024. április 23. Kedd, Béla.
 
Jön az ónos esõ és a melegedésForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-12-22 11:23:24
Milyen idõjárásra készüljünk a héten? >>>

Kedden borult lesz az ég, sokfelé számíthatunk csapadékra: északkeleten havazás, ónos esõ, az ország nagy részén eleinte hó, ónos esõ, fagyott esõ, majd esõ várható. Erõteljes melegedés várható, napközben fokozatosan emelkedik majd a hõmérséklet, a frontra érzékenyeket megviselheti a hirtelen nagy enyhülés! Reggel +1 és -10, délután -1 és +6 fok között alakulhat a hõmérséklet. Néhol viharossá fokozódik a déli, délnyugati szél. A közlekedés feltételei rosszak lesznek, hiszen északkeleten jelentõs havazás lehet (néhol 10cm körüli friss hó hullhat), az ország nagy részén pedig - fõleg eleinte - ónos esõ hullhat. Havas, jeges, síkos, majd vizes útszakaszokra készülhetünk! Erõs lesz az oldalszél!

Szerdán marad a borongós idõ, fõleg eleinte lehet még esõ, napközben idõnként felszakadozhat a felhõzet. Estére mérséklõdik a kezdetben még erõs szél.

Csütörtökön (december 24-én) erõsen felhõs lesz az ég és fõleg északon lehet szórványos esõ, zápor. Délutántól viharossá fokozódhat a déli szél. 2 és 8 fok körül alakulhat a hõmérséklet délután.

Pénteken
(december 25-én) sokfelé várható kiadós mennyiségû esõ, majd estétõl a szél északira fordul és lehûlés kezdõdhet. Az esõt a magasabban fekvõ tájakon és északnyugaton a késõ esti óráktól havazás válthatja fel.

Szombaton
(december 26-án) eleinte borult lesz az ég, többfelé várható eleinte esõ, majd havazás. Napközben csökken a felhõzet. Erõs északi szél várható.

Szilveszterre-újévre
újabb lehûlés lehet...


15 napos hazai elõrejelzés

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!