2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Lemond az MLSZ elnökeForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-12-23 10:09:38
Címkék: Sport, MLSZ, elnök, lemond
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) jövõ évi közgyûlésén lemond elnöki posztjáról Kisteleki István.

A távozó sportvezetõ az MLSZ keddi sajtótájékoztatóján azt mondta: tiszta lelkiismerettel adja át feladatait. Hozzátette: nem a bundabotrány miatt távozik. Kisteleki István a jövõ tavaszi közgyûlésig társadalmi munkában vezeti a szövetséget.

A változás lehetõségét kívánja megadni lemondásával Kisteleki István. Az MLSZ jövõ tavasszal távozó elnöke hozzátette: a rendszerváltás óta legsikeresebb, legrendezettebb labdarúgó szövetségét veheti át utódja. A sportvezetõ hangsúlyozta: nem most hozta meg döntését, ám nem akart a nemrégiben kirobbant sportfogadási botrány közepén távozni.

A bundabotránnyal kapcsolatban Kisteleki István azt mondta, hogy nem az MLSZ feladata az ügy kivizsgálása. A szövetség már feljelentést tett a Nemzeti Nyomozóirodánál, módosították a szabályokat, kapcsolatba léptek a bochumi ügyészséggel, és külön koordinátort is kineveztek a hatékony együttmûködés érdekében.

Kisteleki István hangsúlyozta: elnöki tevékenysége négy évében mindent megtett, hogy politikailag független szervezetként mûködjön az MLSZ. A távozó elnök hozzátette: az utóbbi 40 év legnagyobb fejlesztése történt a magyar labdarúgásban, összesen 6 milliárd forint értékben. Kiemelte a telki edzõközpontot, illetve a kispályás labdarúgópálya-építési és a gyermekfoci programot. Utóbbinak köszönhetõen már több mint 30 ezer gyerek focizik Magyarországon.

Az MLSZ búcsúzó elnöke emlékeztetett rá, hogy félmilliárd forint veszteséggel vette át az elnöki teendõket, ám ezt az évet már több százmilliós nyereséggel sikerül zárni. Az MLSZ mostanáig 220 millió forint adótartozást is rendezett - tette hozzá. Kisteleki István továbbra is alelnöke marad az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fejlesztési bizottságának és megtartja a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségben (FIFA) betöltött fejlesztési bizottsági tagságát is.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!