2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Tonnányi illegális színesfémet foglalt le a NAVForrás: index
Utolsó módosítás: 2016-06-03 11:47:15
Címkék: Bihari hírek
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Igazgatóságának pénzügyõrei egy pest megyei településen mûködõ fémtelepen tartottak ellenõrzést, ahol több mint 1 tonna szabálytalanul felhalmozott fémhulladékot foglaltak le, írja a NAV sajtóközleményében. A kiszabott bírságok összege meghaladja az 1 millió forintot.

A NAV pénzügyõrei szúrópróbaszerû ellenõrzést tartottak egy fõváros környéki telephelyen, ahol 1100 kilogramm színesfémet, többek között réz és alumínium ipari kábeleket, valamint égetett rézkábeleket tároltak. A fémkereskedelmi törvény szerint fémkereskedõ égetett kábelt kizárólag közszolgáltatást nyújtó gazdálkodó szervezettõl vehet át. A kereskedõnek nem volt ilyen jellegû szerzõdése, sem engedélye, mégsem tagadta meg az égetett rézkábel átvételét, és elmulasztotta a vámhatóság vagy a rendõrség értesítését.

A pénzügyõrök az összesen 1100 kg színesfémet lefoglalták, és a készletnyilvántartás pontatlan vezetése, valamint a beszerzési bizonylatokra vonatkozó elõírások megsértése miatt több mint 1 millió forint fémkereskedelmi bírságot szabtak ki.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!