2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Nyomoz a NAV az offshore-ozó politikusok ellenForrás: index
Utolsó módosítás: 2016-06-05 20:55:07
Címkék: Bihari hírek
A Panama-iratokból kiderült kevés magyar politikai vonatkozású ügy közül kettõben nyomozni kezdett a NAV, derült ki az értesítésekbõl, amelyeket a feljelentéseket tevõ Tényi István eljuttatott az Indexnek. Az adóhatóság Közép-magyarországi Bûnügyi Igazgatóságának kiemelt ügyekkel foglalkozó osztálya adócsalás gyanúja miatt kezdett vizsgálódni Horváth Zsolt, korábbi fideszes országgyûlési képviselõ, illetve Konti Csilla, Boldvai László Nógrád megyei MSZP-s felesége ellen.

Horváthnak, aki 2014-ig ült az Országgyûlésben a Fidesz frakciójában, a Panama-iratok tanúsága szerint két offshore-cégben is volt érdekeltsége, ezeket azonban nem tüntette fel a vagyonnyilatkozatában. A gimnáziumi tanárnõként dolgozó Kontinak 2012-ben került a tulajdonába egy Szamoára bejegyzett cég, amelyen a cégiratok alapján több százmillió forint folyt keresztül a következõ években. Férje, Boldovai László a kilencvenes évek közepén az MSZP kincstárnokaként mûködött.

Az offshore-ozáson keresztüli adoptimalizálás különös határterület a csak morális értelemben kifogásolható, és törvények szerint is tilosnak számító kategóriák közt, így a NAV-vizsgálat még nem jelenti feltétlen azt, hogy bûncselekmény történt. Szerdán például Gattyán György pert nyert az adóhatósággal szemben: a bíróság kimondta hogy a NAV nem használhatott volna olyan bizonyítékokat a milliárdos cége ellen, amelyeket használt, ráadásul még ezek a bizonyítékok sem arról tanúskodnak, hogy törvénysértés történt volna. A NAV ettõl még kezdhet új eljárást a Docler Holding ellen új bizonyítékok alapján, de a friss ítélet után nem valószínû, hogy bûncselekményt tárnának fel.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!