2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Csökken a különbség az új és használt lakások ára közöttForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-06-20 10:41:39
Címkék: Bihari hírek
A használt, illetve az új építésû lakások árai rég nem látott közelségbe kerültek, négyzetméterenként nagyjából 100 ezer forintra csökkent a különbség - írta hétfõi számában a Népszava az OTP Jelzálogbank elemzésére hivatkozva.

Budapesten csak az idei elsõ öt hónapban mintegy 120 új vagy korábban félbehagyott és újraindított projekt lakásait kezdték el hirdetni, ez pedig az "árolló" záródását hozhatja magával. A lap szerint június elsõ felében az új építésû lakások négyzetméterára országos átlagban 441 ezer forint volt, a használtaké pedig 337 ezer forint, ami 104 ezer forintos különbséget jelent. Megjegyezték, hogy az év elején a differencia még 110-132 ezer forint volt.

A várakozások szerint ennek ellenére a lakások ára nem csökken a közeljövõben, mert a komolyabb áresés senkinek sem érdeke. Balogh László, az ingatlan.com szakértõje a napilapnak azt mondta, az újlakás-beruházásokat megvalósító cégek vevõi számára a használt lakás eladásából származó bevétel biztosítja a fedezet nagy részét, az "árolló" záródása viszont megállíthatja a használt lakások drágulását. Ha az új lakások piacán túlkínálat keletkezne, akkor az a használt lakások négyzetméterárait is lejjebb vinné - áll az6 MTI lapszemléjében.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!