2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Már a Microsoft is beszállt a fûbizniszbeForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-06-21 08:52:17
Címkék: Bihari hírek
A marihuánatermesztés kezd akkora üzlet lenni, hogy már a Microsoft sem maradhat ki belõle. A techóriás ugyanis megkötötte elsõ füves bizniszét: egy kaliforniai startuppal szövetkezett, hogy segítsen a legális marihuána-eladások nyomon követésében - írta a BBC.

Így tehát természetesen nem arról van szó, hogy a Microsoft mostantól füvet fog termeszteni, és sajnos a Windows 11-ben sem lesz beépített marihuána-rendelési funkció. Csupán annyi történt, hogy a startup füves fejlesztései rácsatlakozhatnak majd a Microsoft kormányzati felhõszolgáltatására.

A kérdéses startup, a Kind Financial egy fûkövetõ szoftvert árul kormányoknak és vállalkozásoknak, amellyel állítása szerint "a magtól az eladásig" fel lehet térképezni a legális marihuána útját.

Az Agrisoft Seed to Sale nevû programnak a cég szerint az a haszna, hogy összeköttetést teremt a fûvel bizniszelõ üzletek, az anyag termesztését és eladását szabályozó kormányzati ügynökségek és a bizniszbõl származó jövedelmeket kezelõ pénzügyi szektor között. Így pedig nyomon követhetõ, hogy minden rendben megy-e az iparban.

A Microsoft is ezzel magyarázta a partnerséget: közleményük szerint a Kind Financial programjával könnyebb lesz ellenõrizni a fûbizniszt, illetve betartatni a szabályozásokat. Ezt segítik azzal, hogy felengedik a dolgot a Microsoft-felhõbe.

A Microsoft székhelye egyébként Washington államban van, ahol legális a marihuána.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!