2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Irán nem bírja a MoltForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-06-21 09:07:34
Címkék: Bihari hírek
Az iráni állami olajcég "nem áll készen" arra, hogy eleget tegyen a Mol ajánlatának, és könnyûolajat szállítson a magyar partnernek.

A Mehr iráni hírügynökség híre szerint még folynak a tárgyalások a két cég között, de per pillanat nincsenek meg az üzlet feltételei.

A hírügynökségnek az iráni olajcég nemzetközi kapcsolatokért felelõs vezetõje azt mondta, a Mol 30-40 ezert hordónyi könnyû nyersolajat akart venni tõlük.

A Mol nincs egyedül az iráni olajért folyó sorban állásban, az utóbbi hetekben például Romániába már szállítottak az irániak az orosz Lukoil egyik ottani finomítójába. De az osztrákok, csehek, litvánok, lengyelek, horvátok, szlovének és szerbek is érdeklõdnek a dolgok iránt.

Az iráni olajexport iránt azért nõtt meg hirtelen a kereslet, mert nemrég feloldották az országra kivetett gazdasági szankciókat, miután Teherán hajlandó volt korlátozni és nemzetközi ellenõrzés alá vonni atomprogramját.

A szankciók feloldása után a magyar keleti nyitás is aktivizálta magát, Orbán Viktor tavaly novemberben Teheránban számos együttmûködési megállapodást kötött az iszalmista iráni vezetéssel, idén februárban pedig az iráni alelnök járt Budapesten.

Azonban úgy tûnik, ennek ellenére nem teljesen zökkenõmentes a gazdasági kapcsolatok felfuttatása.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!