2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
ÚJ INFLUENZA - Több mint százan kerültek kórházba karácsonykorForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-12-28 11:24:03
Több mint százan kerültek itthon kórházba karácsonykor újinfluenzás fertõzéssel, köztük egy várandós nõ. Közülük 14 ember gépi lélegeztetésre szorult az ÁNTSZ információi szerint.

December 24-én 25 embert vittek kórházba H1N1-vírus miatt, közülük hárman kerültek intenzív osztályra, egy embert géppel lélegeztettek. December 25-én 49 beteg került kórházba, hét embert vittek közülük intenzív osztályra, és hatan szorultak gépi lélegeztetésre. December 26-án ugyancsak 49 embert szállítottak kórházba újinfluenzával, közülük tízen kerülten az intenzívre, és hét pácienst tettek lélegeztetõgépre - mondta a Független Hírügynökségnek vasárnap Falus Ferenc országos tiszti fõorvos.

 

Az ünnep három napja alatt kórházba került betegek közül tehát összesen tizennégyen szorultak gépi lélegeztetésre. Az országos tiszti fõorvosnak vasárnap nem voltak információi arról, hányan vannak közülük még mindig gépre kapcsolva.

 

A kórházba került betegek között egy várandós nõ is volt, õt Budapesten, a Kútvölgyi kórházba vitték, de úgy tudni, nem volt szüksége gépi lélegeztetésre. Állapotáról egyelõre nincs hír, nincs információ arról sem, milyen idõs a magzata.

 

Két ünnep között, tehát hétfõtõl az ország 19 pontján kérhetõ az újinfluenza elleni védõoltás. Szekszárd kivételével a megyeszékhelyeken, valamint Budapesten, két helyen adják be a vakcinát az ÁNTSZ oltópontjain annak, aki kéri, reggel 8-tól 14 óráig. Az újévben, az országban összesen 40 oltópont lesz, forgalmasabb helyeken.

 

Az országos tiszti fõorvos jövõ hétre ígért friss adatokat arról, hány beteg fordult eddig orvoshoz influenza miatt, hányan kapták meg a H1N1 elleni védõoltást, illetve hány ember halála hozható összefüggésbe az új vírussal. Az igazolt halálesetek száma az utolsó adatok szerint 45, de ez a szám változhat, mert néhány esetben még tart a vizsgálat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!