2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Megdõlt a hajnali melegrekordForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-06-25 14:03:02
Címkék: Bihari hírek
Szombat hajnalban is megdõlt egy napi melegrekord, a fõvárosban 25 Celsius-foknál is melegebb volt - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. Eddig 1962-ben volt ezen a napon a legmelegebb a hajnal, szintén Budapesten, akkor 23,7 fokot mértek - írja az MTI.

A június 25-i új fõvárosi és egyben az országos minimumhõmérsékleti rekord 25,3 fok lett, ezt a fõvárosban az Állatkertben mérték. Fonyódon 23,8, Budapesten a lágymányosi állomáson 23,9 fokot rögzítettek hajnalban.

Pénteken a fõvárosi legmagasabb maximumhõmérsékleti rekord dõlt meg: Budapesten 35,7 fokot mértek.

Az elõrejelzés szerint szombaton a legmagasabb hõmérséklet általában 33-37 fok között alakul. Késõ estére 24-31 fokig hûl le a levegõ. Így a napi középhõmérséklet az ország nagy részén 27-28 fok körül lesz.
Tartós hõség

A tartós hõség miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat szombatra Nógrád, Vas, Veszprém és Zala megyére elsõfokú, az ország többi területére másodfokú figyelmeztetést adott ki.

Késõ délután, estétõl kezdve fõként az Északi-középhegységben és az Észak-Alföldön, az Alpokalján és a délnyugati határvidéken lehetnek elszórtan zivatarok, amelyet viharos széllökés, jégesõ és felhõszakadás kísérhet. A felhõszakadás és heves zivatar veszélye miatt Somogy, Vas és Zala megyére elsõfokú figyelmeztetést adtak ki.

A meteorológiai szolgálat korábban azt közölte: a hõség szombaton tetõzik, vasárnap egy érkezõ hidegfront hoz némi enyhülést.

Az országos tisztifõorvos csütörtök 0 órától vasárnap éjfélig adott ki hõségriasztást.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!