2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Heves zivatarok miatt adott ki riasztást a meteorológiai szolgálatForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-06-26 21:05:27
Címkék: Bihari hírek
Az ország több járásra másodfokú riasztásokat adott ki a heves zivatarok veszélye miatt a meteorológiai szolgálat szombaton kora este.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésük szerint Baranya, Nógrád, Somogy, Vas és Zala megyében adtak ki narancssárga, vagyis másodfokú riasztásokat. Az érintett területeken a következõ órákban olyan heves zivatarok alakulhatnak ki, amelyeket károkozó szél, jégesõ is kísérhet, és rövid idõ alatt jelentõs mennyiségû csapadék is hullhat. Emellett több megyére adtak még elsõfokú figyelmeztetést a heves zivatar, illetve felhõszakadás veszélye miatt, miközben a hõség miatt is országszerte elsõ- és másodfokú figyelmeztetések vannak érvényben.

A meteorológiai szolgálat azt írta: szombat késõ estig a délnyugati területeket összefüggõ zivatarrendszer is elérheti, amelynek környezetében nagyobb területen is lehet viharos széllökés.

Vasárnap jön a lehülés. Heves záporokkal, zivatarokkal hidegfront érkezik, hétfõre országszerte mérséklõdik a kánikula, véget ér az idei nyár elsõ hõhulláma - írja az Idõkép.

A front vasárnap késõ délután éri el nyugati a tájakat, mozgása lelassul fölöttünk, hétfõ estére hagyja el kelet felé az országot. Átvonulását többfelé erõsen megnövekvõ gomolyfelhõzet jelzi majd, vasárnapra virradóra fõként a Dunántúlon, majd napközben egyre többfelé kell készülni záporokra, zivatarokra. Heves zivatarok is kialakulhatnak felhõszakadás, jégesõ és viharos széllökések kíséretében.

Vasárnap az ország nagy részén még 30 fok fölé melegszik a levegõ, nyugaton maradhat 30 fok alatt a csúcshõmérséklet.
Hétfõn kelet felé távozik a front

Hétfõn az ország keleti felén további heves záporokra, zivatarokra kell készülni, a Dunántúlra megerõsödõ északi, északnyugati széllel már szárazabb levegõ áramlik, majd késõ estére keleten is megszûnik a csapadék. Jelentõsen felfrissül a levegõ, nagyjából 23 és 29 fok közé esik vissza a hõmérséklet.
Napos nyári idõ jön

Kedden és szerdán újra napos, nyári idõre van kilátás, legfeljebb kedden a keleti határ mentén fordulhat elõ még futó zápor. A szél veszít erejébõl. Frissebbek lesznek a reggelek, a nappali felmelegedés pedig kissé erõsödik, szerda délutánra már 30 fok köré emelkedik a hõmérséklet. Ismét nagyon erõs lesz az UV-sugárzás.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!