2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Nem láttam õket, vallotta a kamionos, aki elgázolt egy nagymamát és egy 17 hónapos csecsemõtForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-06-27 13:50:38
Címkék: Bihari hírek
Megkezdõdött a Tiszaújvárosi Járásbíróságon annak a lengyel kamionsofõrnek a pere, aki tavaly szeptemberben halálra gázolt a zebrán egy babakocsiban ülõ 17 hónapos gyermeket és 52 éves nagymamáját a településen. A jármûvezetõt halálos közúti baleset gondatlan okozásával vádolják, tudósít az MTI.

A tárgyaláson a balesetet épségben túlélõ anya azt mondta, bevásárolni indultak a közeli áruházba, a zebrán már az úttest felén áthaladtak, amikor a pótkocsis teherautó odaért. Õ - mivel egy méterrel anyja és kislánya elõtt haladt - még át tudott ugrani az elõtte mintegy egy méterre lévõ járdára, hátrafordulva látta meg, mi történt, és üvöltött fel kétségbeesetten. A nagymama és a 17 hónapos gyermek a gázolás miatt a helyszínen meghalt.

A 49 éves lengyel vállalkozó sajnálatát, együttérzését fejezte ki a családnak, és elismerte felelõsségét. Arra viszont nem tudott magyarázatot adni, miképp történhetett a baleset. Azt mondta, valószínûleg a 22 tonna mûtrágyát szállító jármûszerelvény holtterében voltak a gyalogosok, mivel nem vette õket észre, egy hatalmas kiabálásra állt meg, és akkor tapasztalta döbbenten a történteket. Mint mondta, hogy ha látta volna a gyalogosokat, természetesen megállt volna. Számtalanszor lepergett elõtte az eset, de továbbra sem emlékszik arra, hogy látott volna gyalogost a baleset elõtt.

A tárgyalás szakértõk meghallgatásával, õsszel folytatódik.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!