2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
H1N1 - Újabb kismama hagyhatta el az intenzív osztálytForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-12-30 09:13:25
Az osztályon újinfluenzával kezelt két másik kismama közül a 16 éves várandós nõ állapota is javul.

Elhagyhatta az intenzív osztályt az a háromgyermekes kismama, aki korábban olyan súlyos, életveszélyes állapotban volt, hogy két hétig mesterséges lélegeztetésre szorult - mondta hétfõn a Független Hírügynökségnek a fõvárosi Semmelweis Egyetem Kútvölgyi úton lévõ Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikájának igazgatója.

Gál János közölte azt is: az osztályon újinfluenzával kezelt két másik kismama közül a 16 éves várandós nõ állapota is javul.

A háromgyermekes kismama, aki az intenzív osztályt elhagyhatta, jó állapotban van. Kisfiát korábban császármetszéssel segítették világra.

Karácsony elõtt le tudták venni a lélegeztetõgéprõl azt a 16 éves kismamát is, aki korábban kétoldali tüdõgyulladással került be a kórház intenzív osztályára. Az õ kisfiát szintén császármetszéssel hozták a világra.

A harmadik várandóst viszont több mint egy hónapja mesterségesen lélegeztetik, róla a család kérésére újabb információt nem közölnek a sajtóval.

A klinikára eddig összesen öt életveszélyes állapotban lévõ várandós asszony került. A jelenleg is kezelt három kismamán kívül egy meghalt, egy viszont már teljesen gyógyultan elhagyhatta a kórházat, sõt, gyermekét is - akit szintén császárral hoztak az orvosok a világra - elvihette a gyermekklinikáról.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!