2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Mintha eltûnt volna 21 MagyarországForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-06-28 21:53:47
Címkék: Bihari hírek
A brexites népszavazás eredménye utána két nap alatt a világban a tõzsdei cégek értéke 3 ezer milliárd dollárt (nagyjából 860 ezer milliárd forintot) csökkent, írja a Financial Times. Ha némileg erõltetve összehasonlítjuk a nagyjából 140 milliárd dolláros teljes magyar éves gazdasági teljesítménnyel, akkor ez annak hozzávetõleg a 21-szerese.

De úgy is nézhetjük, hogy ebbõl több mint háromezer Matolcsy-féle alapítványos birodalom jönnek ki. Vagy jóval több mint 36 ezer darab, pillanatok alatt milliárdossá lett, szerencsés felcsúti gázszerelõ jönne ki ennyi pénzbõl.

Leginkább azért lehetett ekkora a bukás, mert a szereplõk a népszavazáson pontosan az ellenkezõ eredményre számítottak, amit egyébként az utolsó pillanatig fûtöttek a sokáig durván mellélõtt közvélemény-kutatások. Az elsõ nap a legtöbb szereplõ rögtön szabadulni próbált a rövid- határidõs pozícióitól, ez hozott 2 ezer milliárd dolláros bukót alapból.

Aztán erre jött rá még ezer milliárd csak azokból, akik ennyi idõ alatt elkezdték felülvizsgálni a hosszú távú befektetéseiket is. Az S&P 500, világszerte meghatározó amerikai tõzsdeindex például minden idõk harmadik legnagyobb bukását élhette át az elsõ két napot nézve.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!