2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Kivonul tõlünk a Virginia dohány gyártójaForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-06-28 22:14:06
Címkék: Bihari hírek
Kivonul a nyíregyházi dohányfeldolgozó, az Universal Leaf Tobacco, írja a Mno.hu. Az általuk gyártott Virginia és Burley dohányokat azért megtartanák itt is, írta korábban a Napi.hu. A cégnek 52 állandó, és 150 szezonális dolgozója volt, még késõbb dõl, el hogy hogyan bocsátják el õket.

Az elmúlt 2-3 évben egyre rosszabbul ment a cégnek, kértek segítséget a kormánytól, nem kaptak, most várhatóan Olaszországba viszik a termeltetést és feldolgozást. Így Lázár János az utóbbi években kivételesen szerencsés ismerõse, Sánta János megint örülhet, mert az övé marad az egyetlen dohányfermentáló üzem az országban.
Lázár János ismerõse a szerencse fia lett nemrég óta

Lázár János hódmezõvásárhelyi "jó ismerõsének", Sánta Jánosnak õrületes üzleti évei voltak mostanában. Elõször úgy néz ki, hogy írt egy törvényt, lényegében saját magára, aztán szétnyerték magukat trafikokkal a pályázaton, majd két és félszeresére növelte a kormány a hatósági áras hasznukat, aztán a gyerekek érdekében bezáratták a túl jól menõ trafikokat úgy, hogy iskolák mellett azért mégiscsak lehessen cigit árulni, aztán az NGM adóstratégái hirtelen kitaláltak egy olyan egyszerû különadót, ami csak a versenytársakat bünteti. Majd kurtán-furcsán a nagykereskedelem is Sántáékhoz került.

A dohányfelvásárlás kapcsán a nyírségi dohánytermelõkkel valamilyen szinten kapcsolatban fog azért maradni még a kivonuló cég.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!