2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Százmilliókat költöttek az MNB-s kúriáraForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-06-28 22:24:38
Címkék: Bihari hírek
12 napon belül nagyjából 623,3 millió forinttal, 140 millió forintról 723,3 millióra emelte az MNB-Jóléti Humán Szolgáltató és Üzemeltetõ Kft. törzstõkéjét a jegybank igazgatóságának döntése alapján - írja a Világgazdaság.

A céget a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2014 augusztusában hozta létre, hogy fenntartsa és üzemeltesse a tiszaroffi Borbély-kúriát, amiben késõbb a Tiszaroffi Képzési és Szabadidõközpontot alakították ki. Emellett a cég az MNB által meghatározott üdülési, képzési szolgáltatásokat szervez, kihelyezett testületi üléseket tart.

A lap cikke szerint az elsõ, 510 milliós emelésre azért van szükség, mert a tiszaroffi ingatlant nem pénzbeli hozzájárulásként vitték be a cégbe. "Az ingatlan tulajdonosának váltásával nagyban egyszerûsödnek az adminisztrációs terhek, és egyszerûbb elszámolási viszonyrendszer alakul ki a jegybank és leányvállalata között” - írta a jegybank errõl.

A 12 nappal késõbbi 113,3 milliós emelésre pedig "a további biztonságos mûködés fenntartása" miatt volt szükség. Az összeg pontosan ugyanannyi, amennyit a cég vesztesége tesz ki, ezért arra lehetett következtetni, hogy ennek a veszteségnek a rendezésére kellett a tõkeemelés.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!