2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Távozik a jegybank stratégiai igazgatójaForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-06-28 22:30:08
Címkék: Bihari hírek
Távozik a jegybanktól Csizmadia Norbert, az MNB gazdaságstratégiáért és tervezésért felelõs ügyvezetõ igazgatója - írja az Mno.hu. A Csizmadia által vezetett igazgatóság felelt a jegybanki alapítványokért, így úgy tûnik, hogy az MNB-s botrányok csitulásával a jegybank nekiállt a szervezeti struktúra átalakításának. Csizmadia a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány elnökeként fog dolgozni mostantól.

Távozásának hivatalos oka, hogy átalakul a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szervezeti és mûködési szabályzata. A lap kérdésére az MNB annyit árult el, hogy megszûnik Csizmadia pozíciója, és a feladatok részben más szervezeti egységekhez kerülnek át.

Csizmadia Matolcsy György jegybankelnök szûkebb köréhez sorolható, ezért az alapítványok gyanús költései miatt kirobbant botrány egyik fõ áldozatának tekinthetõ. Pécsen és Szegeden szerzett diplomát település- és területfejlesztõ geográfus, és turizmusfejlesztõ geográfus szakon. Karrierje akkor indult be igazán, amikor 2010 júniusában a Matolcsy vezette nemzetgazdasági Minisztériumban a miniszteri kabinet stratégiai mûhelyének vezetõje lett. 2013 márciusában - Matolcsy jegybankelnökségének kezdetekor - lett az MNB ügyvezetõ igazgatója. 

Az MNB 260 milliárd forint közpénzzel kitömött alapítványainak pénzszórásáról  itt  írtunk. Az alapítványok kuratóriumait és felügyelõbizottságait irányító szûk, Matolcsyhoz ezer szálon kötõdõ kör tagjait pedig  itt  mutattuk be.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!