2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
A gazdagok hihetetlen összegeket vesztettek a Brexittel, az is, aki támogattaForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-06-29 21:32:25
Címkék: Bihari hírek
A Vote Leave kampányának legbõkezûbb adományozója 19 százalékot vesztett a vagyonából a döntés következtében, írja az Independent. A világ 400 leggazdagabb embere összesen több, mint 127 milliárd dollárral lett szegényebb, miután Nagy-Britannia bejelentette, hogy kilép az Európai Unióból.

A 15 leggazdagabb brit vagyona 5 és fél milliárd dollárral (másfél ezer milliárd forint) lett kevesebb szinte egyik pillanatról a másikra.

Fotó: Matthew Horwood

Európa leggazdagabb embere, Amancio Ortega (aki a Forbes legutóbbi jelentése szerint a világon a második helyen áll) 6 milliárdot vesztett a bejelentés után, de Bill Gates, és az Amazont megalapító Jeff Bezos is több, mint egymilliárd dollárt vesztett.

De a legnagyobb lúzer Peter Hargreaves tõzsdeügynök, aki péntek reggel végignézte, ahogy vagyonának 19 százaléka elúszik. A dolog iróniája, hogy éppen õ adományozott több, mint 3 millió fontot (kb. 1 milliárd forint) a kilépést támogató kampánynak.

Az Egyesült Királyság történetének legnagyobb piaci zuhanását követõen harminc éves mélyponton áll a font. A Bank of England a referendum után azt nyilatkozta, minden szükséges lépést megtesz a pénzügyi stabilitás helyreállítása érdekében.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!