2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Mit hozott a Jézuska?Forrás: B.K.A.
Utolsó módosítás: 2009-12-30 09:14:28
Ismét elmúlt egy karácsony. Túl vagyunk az ajándékozáson. Lapunk kicsit körülnézett, ki mit kapott ajándékba. Volt-e észrevehetõ jele a válságnak.

Egy fiatalasszony, kérdésünkre elmondta, hogy õk elõre megbeszélték,idén csak a gyerekeket ajándékozzák meg családjukban. A felnõttek nem vettek, nem készítettek egymásnak semmit. Az együttlét, a közös vacsora, beszélgetés kárpótolta õket mindezért.

Egy másik hölgy az elõbbihez hasonló választ adott. Náluk is csak a gyerekeknél járt az idén a Jézuska.

Egy fiatalember elmesélte, hogy családjukban közös ajándék került a karácsonyfa alá. Egy dvd-lejátszót kapott közösen a család minden tagja, hiszen ezt egytõl-egyig használni tudják majd az év további napjain. Sokan vannak, külön ajándékozásra nem telik. Fõleg, hogy családjuk tagjai között van gyes-bõl élõ kismama, és tartós munkanélküli is.

Egy huszonéves lány arról számolt be, hogy õ már hónapokkal karácsony elõtt készült a meglepetésekkel. Többnyire sajátkezûleg készített ajándékokat. Könyvjelzõvel, kötött kesztyûvel, könyvborítóval, telefontartó tokkal lepte meg szeretteit, és mint mondta, nagy volt az öröm. Ezekben a tárgyakban ugyanis benne van a szeretet, a törõdés, és ráadásul egyediek is.

Egy kamasz fiú dvd filmeket töltött le, jópofa borítókkal, és ezeket tette szépen becsomagolva a karácsonyfa alá.

Amint láthatjuk,válság ide vagy oda, az ajándékozás örömérõl nem szívesen mondanak le az emberek. De az is megfigyelhetõ, hogy vásárlás helyett inkább kreatív ötletekkel próbálják megoldani, hogy pénz híjján is adni tudjanak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!