2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Figyelõ: Lezárult az MKB eladásaForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-06-29 22:02:34
Címkék: Bihari hírek
A Figyelõ hetilap információi szerint véglegessé vált az MKB bank eladása, így a tranzakciót nemsokára ki is hirdetik majd. A lap szerint hivatalosan június 30-án kellene lezárni a tranzakciót, az EU részérõl pedig eddig nem érkezett semmilyen korlátozó jelzés.

A bank, amit a magyar állam 2014-ben vette meg a bajor tartományi banktól, most pedig hivatalosan is azokhoz a rejtélyes befektetõkhöz kerülhet, akik az idén bejelentkeztek a bankra. A jelenlegi állás szerint az MKB tulajdonosa 45 százalékban a magyar METIS Magántõkealap, 45 százalékban a nemzetközi hátterû Blue Robin  Investment és 10 százalékban a Pannónia Nyugdíjpénztár. A bank tõzsdére lépéséig viszont változhat még a tulajdonosi struktúra, a Figyelõ úgy tudja például, hogy az MKB vezetése  - elén az MNB-bõl érkezett Balog Ádám bankelnökkel - vehetnek jelentõsebb kisebbségi részesedést.

Az MKB-t megvásároló konzorcium tagjai körül sok a furcsaság, a Blue Robin-t például csak pár hónappal a magyar bank megvásárlása elõtt jegyezték be Luxemburgban elég szerény alaptõkével és nehezen átlátható tulajdonosi struktúrával. A Figyelõ forrásai szerint viszont

most már igazi pénz van a befektetõk mögött

, bár hogy akkor ki adta össze az alapok tõkéjét, azt még mindig nem lehet tudni.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!