2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Még több magyar menne most Angliába dolgozniForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-06-29 22:33:36
Címkék: Bihari hírek
Fura, de úgy tûnik, hogy a Nagy-Britanniába magyar dolgozókat közvetítõ cégek egyelõre a Brexit-népszavazás nyerteseinek számítanak. A Népszabadságnak nyilatkozó munkaközvetítõ cégek szerint múlt péntek óta még többen érdeklõsnek a brit munkalehetõségek iránt, mint korábban.  A Távozzangolosan.hu vezetõje azt nyilatkozta a lapnak, hogy míg eddig heti egy-két embert közvetíttek ki Nagy-Britanniába, addig most napi hét-nyolc ember jelentkezik, hogy szeretne kint dolgozni. Az Euworks munkaközvetítõnél is azt mondták, hogy felpörgött az üzlet a népszavazás óta.

A jelenséget Tanay Marcell, az Euworks vezetõje szerint az magyarázza, hogy sokan, akik késõbb terveztek kimenni Angliába dolgozni, most inkább kimennének, amilyen hamar csak lehet. Fõleg azok dönthetnek az elõrehozott kiköltözés mellett, akik csak angolul beszélnek, de szeretnének külföldön dolgozni, mert ha Nagy-Britannia bezárná a kapuit az EU-s bevándorlók elõtt, akkor már csak a jóval kisebb Írországban és Máltán kereshetnének munkát a nyelvtudásukkal.

Jenei László, a Távozzangolosan.hu irodavezetõje szerint a jelentkezõk biztosnak veszik, hogy azok, akik még most gyorsan kimennek és találnak maguknak munkát, azok azután is maradhatnak, hogy Nagy-Britannia úgy két év múlva kilép az EU-ból.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!