2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Webáruházakban is támadnak a gyanús étolajakForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-06-29 23:21:59
Címkék: Bihari hírek
Három élelmiszer-nagykereskedõnél is rendelhetõk nagy tételben a múlt héten a Magyar Nemzet által felfedezett, gyanúsan olcsó étolajok. Egy webshopban címke nélküli terméket is kínáltak, de mikor az újságírók rákérdeztek a termék eredetére, eltávolították a kínálatból, írja a lap.

A Magyar nemzet munkatársai kétszer is próbáltak olajat rendelni az Attase Gastro Kft. webshopjából, de mindkétszer összeomlott a rendszer, így végül telefonos egyeztetés után személyesen is jártak a telephelyen. A raktárban hatalmas mennyiségben, tizesével-húszasával begömgyölve állt a Tena márkájú étolaj, melyet gyanúsan olcsón kínál a cég: a literes kiszerelés darabja 252 forint+áfa, a vásárlás feltétele, hogy öszesen legalább 15 ezer forintnak megfelelõ mennyiséget kell venni.

A cég dolgozói szerint csak ezt az egy fajta étolajat árulják, a webáruházban címke nélkül szereplõ olaj is ugyanez. Az újságírók ottjártuk után írásban az olaj eredetére vonatkozó kérdéseket tettek fel a cégnek, ez után a címke nélküli termék rövidesen eltûnt a honlap kínálatából. Válaszolni viszont nem válaszoltak a kérdésekre. A Tena olajat két másik internetes kereskedõnél is fellelte a lap hasonlóan alacsony áron.

Az áfacsalás-gyanús étolajak a múlt héten kerültek ismét képbe, amikor kiderült: egy adószakértõkbõl álló csoport próbavásárlásai során arra a következtetésre jutott, a Reál, a CBA és néhány kisebb üzlet polcain több olyan étolaj is megtalálható, amelyek olyan olcsók, hogy az már felveti az általános forgalmi adóval való trükközés gyanúját.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal azt ígérte, megvizsgálja az olajokat, Fazekas Sándor földmûvelésügyi miniszter pedig néhány napja hatósági ellenõrzéseket ígért.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!